Δύο λόγια για το τένις

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχει η έκφραση «το τένις είναι άθλημα για μια ζωή;» Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν σας παραθέτουμε παρακάτω τους λόγους αυτής της έκφρασης.

Σύµφωνα µε τους παγκοσµίου φήµης επιστήµονες από διάφορους επιστηµονικούς κλάδους, δεν υπάρχει καµία αµφιβολία ότι το τένις µπορεί να βελτιώσει τη γενική υγεία σας, συµπεριλαµβανόµενης της ψυχικής και σωµατικής κατάστασής σας.

Άς δούμε και μερικά από αυτά τα ενδιαφέροντα στατιστικά όσον αφορά το άθλημα του τένις…

  • Οι άνθρωποι που συµµετέχουν στο τένις τρεις ώρες ανά εβδοµάδα σε µέτρια ένταση µειώνουν στο µισό τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, σύµφωνα µε τον Dr. Ralph Paffenbarger, ο οποίος µελέτησε πάνω από 10.000 άτοµα για 20 χρόνια.
  • Οι παίκτες του τένις σηµείωσαν υψηλότερη βαθµολογία σε σθένος, αισιοδοξία και αυτοεκτίµηση, ενώ χαµηλότερη βαθµολογία στην κατάθλιψη, θυµό, σύγχυση, άγχος και ένταση από ό, τι άλλοι αθλητές και µη αθλητές, σύµφωνα µε τον Dr. Joan Finn και τους συνεργάτες του στο Southern Connecticut State University.

Επειδή το τένις απαιτεί εγρήγορση και τακτική σκέψη, µπορεί να δηµιουργήσει νέες συνδέσεις µεταξύ των νεύρων του εγκεφάλου και έτσι να επιτύχει τη συνεχή ανάπτυξη του εγκεφάλου, ανέφεραν οι επιστήµονες στο Πανεπιστήµιο του Ιλλινόις.

  • Το τένις ξεπερνά το γκολφ όπως και τα περισσότερα άλλα αθλήµατα στην ανάπτυξη θετικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, σύµφωνα µε τον Δρ Jim Gavin, συγγραφέα του βιβλίου «The Exercise Habit.»
  • Το ανταγωνιστικό τένις καίει περισσότερες θερµίδες από ό, τι το αερόµπικ, η ποδηλασία, σύµφωνα µε µελέτες πάνω στην δαπάνη θερµίδων στον αθλητισµό.